Favorieten
Home  > Blogs overzicht  > Populaire kunststromingen

Populaire kunststromingen

Populaire kunststromingen
Eva G Eva G

Art-blogger

Iedere kunstenaar heeft weer zijn eigen visie op zijn werk. Niet alleen de gebruikte materialen variëren, maar ook het idee achter kunst kan per persoon verschillen. Daarom zijn er binnen de kunst stromingen van elkaar te onderscheiden. Iedere stroming heeft weer zijn eigen aandachtspunten, visie en stijl. Ben je op zoek naar een nieuw werk voor je kunstcollectie? Dan is het de moeite waard om je te laten inspireren door de vele kunststromingen. Bij AlleKunst.nl helpen we je op weg.

Prikkelende abstracte kunst

Lange tijd was het zo dat kunst een bepaalde versie van de werkelijkheid moest weergeven. Maar wat gebeurt er wanneer je dat idee helemaal loslaat? Dan ontstaat er een abstract kunstwerk. Hier staat niet de werkelijkheid centraal, maar het gevoelsleven of de fantasie. Een combinatie van kleuren, lijnen en vormen zorgt voor een verrassend beeld dat je nog nooit eerder hebt gezien. Vervolgens is het aan jou als kijker om hier betekenis uit te halen. Dat maakt abstractie zo bijzonder. Iedereen ervaart weer iets anders tijdens het bewonderen van een kunstwerk, want de betekenis staat helemaal niet vast.

Iconische pop art

Waar kunstenaars vaak werken maakten voor de elite, wilde kunstenaars binnen de popart zich vooral richten op dat wat populair was bij het grote publiek. Iconische figuren, vrolijke kleuren en speelse ontwerpen stonden centraal. Zo haalden kunstenaars hun inspiratie vaak uit reclames, stripverhalen en films. Wereldberoemde filmsterren werden ineens op het schilderdoek afgebeeld, in plaats van Bijbelse figuren of abstracte ideeën. Zo werden Marilyn Monroe, Elvis en John Lennon allemaal iconen binnen de popart. Geen levensechte gelijkenissen, maar kleurrijke beelden vol hoge contrasten en verrassende elementen. Dat maakt deze stroming verfrissend en ideaal voor kunstliefhebbers die van uitgesproken beelden en kleuren houden.

Blog2
Blog3

Stijlvolle fotografie


Fotografen laten zien hoe wij de werkelijkheid allemaal op een andere manier ervaren. Een andere hoek, kadrering of lens kan een beeld compleet veranderen en voor een nieuwe betekenis zorgen. Dat maakt fotokunst zo inspirerend. Geniet van levensechte foto's van mensen van over de hele wereld of haal juist moderne architectuur in huis door een foto van een iconisch gebouw in te lijsten. Steeds meer fotografen spelen met hun beelden, deels door digitale bewerking. Hierdoor is het zelfs mogelijk om een normale foto plotseling abstract of vervreemdend te laten voelen. De mogelijkheden zijn eindeloos, waarbij jij als kunstliefhebber alle ruimte hebt om te ontdekken wat fotokunst te bieden heeft.

Urban street art


Bij kunst denk je aan imposante schilderijen op een doek, vaak prachtig geëtaleerd in een museum of galerie. Toch is kunst op straat al sinds jaar en dag dé manier waarop mensen zichzelf uiten. Dat begon met grotschilderingen in de prehistorie, maar inmiddels transformeren kunstenaars de binnenstad met graffiti, muurschilderingen en wildbreien. In de jaren zeventig ontstond deze stroming om politieke ideeën met de buitenwereld te delen, maar inmiddels is deze stijl helemaal omarmd door iedereen die van stoer, rustiek en speels houdt. Tegenwoordig haal je kunst van de straat gewoon op een canvas in huis, bijvoorbeeld in de vorm van een schilderij gemaakt met spuitbussen.

Blog4

Tijdloze tekenkunst

Soms is een artistieke tekening precies wat je nodig hebt om je interieur tot leven te brengen. Het mooie aan tekenkunst is dat je het vakmanschap van de kunstenaar van dichtbij kunt bewonderen. Iedere beweging met het potlood is zichtbaar en de details blijven je verrassen. Net als bij iedere andere kunstvorm zijn er talloze stijlen te ontdekken binnen de tekenkunst. Waar sommige kunstenaars hyperrealistische beelden creëren, vinden anderen het een uitdaging om dromerige tekeningen te maken die bijna naar abstractie neigen. Hierdoor valt er voor iedere kunstliefhebber iets bijzonders te ontdekken.

Ga op ontdekkingstocht bij AlleKunst.nl

Het thema kunst verveelt nooit. Dit is voor een groot deel te danken aan innoverende kunstenaars die de grenzen binnen de kunstwereld blijven verleggen. Dankzij hen geniet je het ene moment van levensechte schilderijen, terwijl je een moment later naar abstracte of fantasierijke beelden kijkt. Bij AlleKunst.nl krijg je de kans om het kunstlandschap op je eigen tempo te verkennen. Tijdens je zoektocht naar de perfecte kunstschat ontdek je talloze media en kunststromingen, allemaal met hun unieke aantrekkingskracht.

Meer blogs