Favorieten
Home  > Alle kunstwerken  > Druktechniek
Reset filter
Glossy XXII
Rob Scholte 113 x 83 cm
€ 23,85 p/m
Meer zoals dit
Landschap
€ 18,75 p/m
Meer zoals dit
Nepal 2-luik
Jan Montyn 27,5 x 59 cm
€ 13,35 p/m
Meer zoals dit
Naakt
€ 9 p/m
Meer zoals dit
Bloembladders Meer zoals dit
Out Of The Blue
Ad Arma 30,5 x 53 cm
€ 7,08 p/m
Meer zoals dit
Prelude I
Frits Droog 33 x 44 cm
€ 5,85 p/m
Meer zoals dit
Landschap
Jan Cremer 77 x 95 cm
€ 24,60 p/m
Meer zoals dit
2 Points Of View Meer zoals dit
From Day To Day II
€ 16,50 p/m
Meer zoals dit
Yapper
€ 1,95 p/m
Meer zoals dit
Action
Theo Koster 71 x 70 cm
€ 14,85 p/m
Meer zoals dit
groene vrouw Meer zoals dit
Champagne For Ever
€ 35,25 p/m
Meer zoals dit
Vaas met bloemen Meer zoals dit
Popys On Lace II Meer zoals dit
Z.T.
Jan Montyn 82 x 62 cm
€ 27,90 p/m
Meer zoals dit
Spreker Meer zoals dit
Geen titel
Walasse Ting 80 x 100 cm
€ 24,45 p/m
Meer zoals dit
Mago del vino, knr. 7384 Meer zoals dit
Joe
€ 9 p/m
Meer zoals dit
Geen titel
€ 7,50 p/m
Meer zoals dit
Le Pasta
€ 16,50 p/m
Meer zoals dit
MAO
Andy Warhol 91 x 91 cm
€ 18,75 p/m
Meer zoals dit
Knoflook Meer zoals dit
Ile du Levant II
Jan Montyn 50 x 65 cm
€ 20,25 p/m
Meer zoals dit
Rider
€ 6 p/m
Meer zoals dit
Maye island II, Seychelles Meer zoals dit
Shanghai La rue de la Soie Meer zoals dit
Goochelaar
€ 14,25 p/m
Meer zoals dit


Recent bekeken kunstwerken

Druktechniek

Druktechniek

Veel kunstenaars maken ambachtelijke werken die écht uniek zijn. Zij kunnen hun werken niet reproduceren. Dat verandert wanneer het om druktechniek gaat. Bij deze manier van werken is het mogelijk om replica's te maken van kunstobjecten, waardoor meer mensen van prachtige afbeeldingen kunnen genieten. De techniek is al eeuwenoud, maar nog steeds bijzonder relevant.

De verschillende druktechnieken

Wanneer het gaat om drukkunst, gaat het om een combinatie van technieken. Zo valt er onderscheid te maken tussen hoogdruk, vlakdruk en diepdruk. In het geval van hoogdruk maakt een kunstenaar een reliëf in een bepaald materiaal. De hoogste delen van dit reliëf worden voorzien van inkt en creëren de afdruk. Een stempel is daar een goed voorbeeld van, maar een houtsnede en linosnede zijn ook bekende voorbeelden.

Diepdruk is juist een omgekeerde techniek. De kunstenaar maakt uitsneden in een materiaal en vult deze uitsneden met inkt. Door vervolgens papier of stof op de uitsneden te drukken, ontstaat er een afdruk. Een ets is een bekend voorbeeld en een geliefde techniek die door Rembrandt werd gebruikt.

Vlakdruk is de techniek waarbij er niet met hoogteverschillen wordt gewerkt. Het gaat bijvoorbeeld om een litho of zeefdruk. Kunstenaars bewerken een plaat met behulp van materialen op basis van vet en water. Doordat deze twee stoffen elkaar afstoten, is het mogelijk om een onderscheidende afbeelding te maken. Deze wordt vervolgens op papier gedrukt.

Uiteenlopende materialen en werkwijzen

Het mooie aan drukkunst is dat kunstenaars talloze materialen tot hun beschikking hebben. Waar sommigen kiezen voor een steendruk, verkiezen anderen hout of metaal. De techniek kan bovendien op verschillende materialen worden toegepast. Zo is het natuurlijk mogelijk om een papieren print of grafiek te maken. Door voor hoogwaardig papier te kiezen, ontstaan er talloze waardevolle kunstwerken. Andere technieken, zoals zeefdruk, zijn ook erg geliefd voor het bewerken van textiel. Zo kunnen druktechnieken ook gebruikt worden om kleding te versieren.

Drukwerk kopen bij AlleKunst

Het mooie aan druktechniek is dat deze manier van werken voor toegankelijke kunst zorgt. Je geniet van echt vakmanschap, zonder de hoge prijs te betalen die gebruikelijk is voor schilderkunst. Of je nu op zoek bent naar mooie etsen of juist prints met een moderne stijl wilt kopen: bij AlleKunst ontdek je het allemaal. Onze collectie is gevuld met de mooiste parels van gevestigde namen en nieuw talent. Dankzij onze samenwerking met verschillende galerieën, kunnen wij bovendien een constant wisselend assortiment bieden. Bewonder pop art grafieken, klassieke litho's of linosneden met een mixed media uitstraling.