Favorieten
Home  > Alle kunstwerken  > Druktechniek
Reset filter
Storm
Karel Appel 84 x 103 cm
Druktechniek € 2.500
€ 75 p/m
Meer zoals dit
zt
€ 17,10 p/m
Meer zoals dit
De Wereld Is Mijn Huis 2/ 3-luik Meer zoals dit
Nieuw leven II Meer zoals dit
Che, Orange Knr 7592
A. 110 x 80 cm
€ 27 p/m
Meer zoals dit
Untitled
Silvain 100 x 71 cm
€ 18 p/m
Meer zoals dit
Harders & co
Mark Verdoes 149 x 78 cm
€ 22,50 p/m
Meer zoals dit
Labyrint I
€ 9 p/m
Meer zoals dit
Op Stap
€ 13,50 p/m
Meer zoals dit
Oost Vogels
Fathel Neema 47 x 30 cm
€ 6,90 p/m
Meer zoals dit
Nature Talk Of 2000 Meer zoals dit
Reisinger - Stilleven papagaaitulpen Meer zoals dit
African Figure Knr 6833 Meer zoals dit
Hoofd I
Herman Brood 76 x 57 cm
€ 27,60 p/m
Meer zoals dit
tulpen
Jan Cremer 77 x 57 cm
€ 21 p/m
Meer zoals dit
Bed
€ 13,50 p/m
Meer zoals dit
Z.T.
€ 20,25 p/m
Meer zoals dit
Golfstertje Meer zoals dit
Zwarte vogel Meer zoals dit
ode aan Dali
€ 9,45 p/m
Meer zoals dit
Hymalayan Woman
Peter Schenk 85 x 75 cm
€ 28,50 p/m
Meer zoals dit
Utopia - Stacked Hong Kong
Peter Stewart 101,5 x 152,5 cm
Druktechniek € 4.850
€ 145,50 p/m
Meer zoals dit
Yesterday, Little Yellow Car Meer zoals dit
Passing, knr.7118
€ 26,25 p/m
Meer zoals dit
Glossy XVI
Rob Scholte 120 x 92 cm
Druktechniek € 1.150
€ 34,50 p/m
Meer zoals dit
Naissance III
Canini 82 x 55 cm
€ 18,75 p/m
Meer zoals dit
Voyage Voyage I
€ 22,50 p/m
Meer zoals dit
Passing
Ad Arma 21 x 15 cm
€ 8,19 p/m
Meer zoals dit
kippen
€ 4,35 p/m
Meer zoals dit
Bont Meer zoals dit


Recent bekeken kunstwerken

Druktechniek

Druktechniek

Veel kunstenaars maken ambachtelijke werken die écht uniek zijn. Zij kunnen hun werken niet reproduceren. Dat verandert wanneer het om druktechniek gaat. Bij deze manier van werken is het mogelijk om replica's te maken van kunstobjecten, waardoor meer mensen van prachtige afbeeldingen kunnen genieten. De techniek is al eeuwenoud, maar nog steeds bijzonder relevant.

De verschillende druktechnieken

Wanneer het gaat om drukkunst, gaat het om een combinatie van technieken. Zo valt er onderscheid te maken tussen hoogdruk, vlakdruk en diepdruk. In het geval van hoogdruk maakt een kunstenaar een reliëf in een bepaald materiaal. De hoogste delen van dit reliëf worden voorzien van inkt en creëren de afdruk. Een stempel is daar een goed voorbeeld van, maar een houtsnede en linosnede zijn ook bekende voorbeelden.

Diepdruk is juist een omgekeerde techniek. De kunstenaar maakt uitsneden in een materiaal en vult deze uitsneden met inkt. Door vervolgens papier of stof op de uitsneden te drukken, ontstaat er een afdruk. Een ets is een bekend voorbeeld en een geliefde techniek die door Rembrandt werd gebruikt.

Vlakdruk is de techniek waarbij er niet met hoogteverschillen wordt gewerkt. Het gaat bijvoorbeeld om een litho of zeefdruk. Kunstenaars bewerken een plaat met behulp van materialen op basis van vet en water. Doordat deze twee stoffen elkaar afstoten, is het mogelijk om een onderscheidende afbeelding te maken. Deze wordt vervolgens op papier gedrukt.

Uiteenlopende materialen en werkwijzen

Het mooie aan drukkunst is dat kunstenaars talloze materialen tot hun beschikking hebben. Waar sommigen kiezen voor een steendruk, verkiezen anderen hout of metaal. De techniek kan bovendien op verschillende materialen worden toegepast. Zo is het natuurlijk mogelijk om een papieren print of grafiek te maken. Door voor hoogwaardig papier te kiezen, ontstaan er talloze waardevolle kunstwerken. Andere technieken, zoals zeefdruk, zijn ook erg geliefd voor het bewerken van textiel. Zo kunnen druktechnieken ook gebruikt worden om kleding te versieren.

Drukwerk kopen bij AlleKunst

Het mooie aan druktechniek is dat deze manier van werken voor toegankelijke kunst zorgt. Je geniet van echt vakmanschap, zonder de hoge prijs te betalen die gebruikelijk is voor schilderkunst. Of je nu op zoek bent naar mooie etsen of juist prints met een moderne stijl wilt kopen: bij AlleKunst ontdek je het allemaal. Onze collectie is gevuld met de mooiste parels van gevestigde namen en nieuw talent. Dankzij onze samenwerking met verschillende galerieën, kunnen wij bovendien een constant wisselend assortiment bieden. Bewonder pop art grafieken, klassieke litho's of linosneden met een mixed media uitstraling.