Favorieten
Home  > Alle kunstwerken  > Tekening
Reset filter

Recent bekeken kunstwerken

Tekening

Tekeningen

Met potlood op papier een beeld tot leven wekken: het is een van de oudste manieren om jezelf uit te drukken. Kunstenaars maken nog altijd tekenkunst in uiteenlopende vormen. Zo wagen sommigen zich aan waarnemingstekenen, waarbij ze de wereld om hen heen op papier willen vangen. Anderen kiezen juist voor verbeeldingstekenen. Hierbij staat de fantasie centraal en kunnen er ook abstracte beelden ontstaan.

Talloze materialen

Net als bij alle soorten kunst heeft een tekenaar de keuze uit talloze materialen. Potlood en papier zijn bekende opties, maar ook houtskool, krijt of inkt lenen zich voor een tekening. In sommige gevallen kiest een kunstenaar voor een metalen plaat als ondergrond, waarmee makkelijk meerdere reproducties van een tekening gemaakt kunnen worden. Dit wordt ook wel grafische kunst genoemd.

Vind jouw droomtekening

Van een levendig portret gemaakt met kleurpotloden tot een rustiek werk van houtskool: tekeningen nemen talloze vormen aan. Bij AlleKunst krijg je de kans om al deze vormen te ontdekken. Bewonder mixed media tekenwerken van vernieuwende kunstenaars of geniet juist van kleine werken met een klassieke uitstraling. Abstract, surrealistisch, humoristisch of speels, het komt allemaal voorbij. Zo vind jij de perfecte tekening voor je persoonlijke kunstcollectie.