Favorieten
Home  > Voor de galerie

Voor de galerie

AK

Bijna 60% van galeriehouders verwacht de komende jaren meer handel te genereren via het internet.
(Onderzoek Kunstmarkt 2021 - Mondriaan Fonds)

We kunnen het er over eens zijn dat het online aandeel in de promotie en het tot stand brengen van een verkoop van kunst ook de komende jaren steeds belangrijker blijft worden. Helaas ervaren kunstkopers de online kunstmarkt als complex en ondoorzichtig. Een overzicht van kunst in Nederlandse galerieën en kunstuitleen bedrijven ontbreekt. Dát is iets waar AlleKunst.nl verandering in brengt. AlleKunst.nl is een platform dat is opgericht door echte kunstliefhebbers met als resultaat een verzameling van verrassende, inspirerende en prikkelende kunstwerken van de beste kunstgalerieën in Nederland. Alles eenvoudig te vinden op één plek. Met slimme online technieken loodsen we onze bezoekers moeiteloos door duizenden kunstwerken naar dat ene werk dat helemaal past. We verkopen niet rechtstreeks, maar brengen vraag en aanbod samen.

Het team achter AlleKunst.nl:

 • Experts in softwareontwikkeling en internetmarketing
 • Hebben 12+ jaar ervaring in succesvolle online marketing in de kunstsector
 • Ontwikkelaar van de breed gebruikte Artbiz kunstuitleen & galerie software
 • Onafhankelijk en volledig galerie minded (we geloven in de kracht van de galerie)
 • Commitment door eigen persoonlijke participatie

AlleKunst.nl - Dé all-in-one solution

Dashboard

Online platform

Loop voorop in de digitale revolutie binnen de kunstwereld met kennis en ervaring van dé Nederlandse autoriteit in online kunstpresentatie.

Search

Leads

We helpen mensen met oriënteren door middel van onze geavanceerde AI-techniek. Daardoor genereren we kwalitatieve leads met een hoog conversiepercentage.

Eye

Zichtbaarheid

We bieden nationale zichtbaarheid met een enorm bereik, bovenaan bij Google.

Digital marketing

Online marketing

Geef je online marketing een boost door krachtenbundeling met onze marketing tools/informatie.

Insight

Marktinzicht

We bieden best-in-class online marktinzicht. Signaleer trends of interesse verschuivingen die voor jou relevant zijn.

Online

Galerie software

Met Artbiz bieden we een compleet oplossing voor galerie- en kunstuitleen management. De Artbiz management software sluit ook nog eens naadloos aan op AlleKunst.nl

Het beste van galerie- en online excellence

50% van alle kunstkopers woont in de 4 grote steden, maar dit is slechts 15% van de bevolking
(Onderzoek Kunstmarkt 2021 - Mondriaan Fonds)

Dit onderstreept de potentie van een groot bereik voor de lokaal georiënteerde galerie en/of kunstuitleen. Landelijk zichtbaar zijn bij potentiele kunstkopers creëert extra verkoopkansen. De aanschaf van een nieuw kunstwerk mag namelijk wat tijd kosten waardoor potentiele kunstkopers bereid zijn een galerie te bezoeker die wat verder weg ligt, als maar duidelijk is wat men kan verwachten. Met een eigen galerie pagina op AlleKunst.nl ziet een potentiele klant direct de volledige collectie, alle kunstenaars en eventuele exposities.

Met AlleKunst.nl combineert je het beste van galerie/kunstuitleen met online excellence. De volgende kernwaardes staan bij deze samenwerking centraal:

 • Collecties van toonaangevende galerieën
 • Niet alleen kunstpresentatie maar ook “persoonlijke” begeleiding
 • Verkoop blijft in handen van de galerie
 • Wij zijn een partner die altijd galerie-minded zal blijven
Blog1

AlleKunst.nl voor de kunstkopers

We helpen de beginnende koper een weg te vinden en geven gepersonaliseerd advies. Ervaren kunstkenners maken via AlleKunst.nl kennis met nieuwe namen en verrassende stijlen. Dankzij zoek- en filtermogelijkheden vinden kopers kunst op afmeting, kleur, thema, medium en prijs over de collecties van individuele kunstgalerieën heen. Ons AI-model (Artificial Intelligence) presenteert een nog persoonlijker aanbod op basis van interesses en klikgedrag van de bezoeker en toont bij een gekozen kunstwerk direct kunst met soortgelijke visuele kenmerken en/of eigenschappen. Het resultaat: in een handomdraai is een passend kunstwerk voor de bezoeker gevonden. Vervolgens komen ze via AlleKunst.nl direct in contact met de verkopende kunstgalerie die de koop/huur verder zonder tussenpersoon afhandelt.

Ruim 80% van de kunstkopers gaat naar beurzen om daar een groot en divers aanbod aan kunst te kunnen bekijken op één plek. AlleKunst.nl is een doorlopend & digitaal verlengstuk hierop.

De voordelen die AlleKunst.nl de kunstkoper te bieden heeft:

 • Alle kunst op één plaats, hét begin van elke kunst gerelateerde zoektocht
 • Maatwerk en gepersonaliseerd advies dankzij slimme AI-techniek
 • Zoeken op talloze kenmerken over de kunstcollecties van individuele galerieën heen
 • Uitgebreide informatie over galerieën, exposities en meer
 • Rechtstreeks contact met de verkopende galerie

Wat maakt AlleKunst.nl anders?

Ons doel is niet om een online boek te zijn waar de bezoeker doorheen kan bladeren. Wij herkennen juist de kracht van een bezoek aan een galerie met zijn persoonlijke begeleiding. Daarom zetten wij de stap om deze begeleiding ook online te kunnen bieden doormiddel van slimme AI-technieken.

Ons AI-model kijkt naar meerdere informatiebronnen en combineert deze vervolgens

 • Bezoeker data (Demografische gegevens)
 • Bezoeker gedrag (Pagina's, favorieten, klikgedrag en scroll)
 • Favorietenlijsten (Kunst, kunstenaar & galerie)
 • Kunstwerkdata (Kunsttype, stroming, medium, afmeting & prijs etc.)
 • Kunstwerkeigenschappen (Kleur- en beeldherkenning)

Op basis van al deze data leert het AI-model welke kunstwerken het beste bij welke bezoeker past en doet op basis daarvan persoonlijke adviezen. Het grote voordeel voor de galerie is dat dit ook marktinzicht biedt. Dat is dan weer de kunst die wij het beste beheersen.

Allekunst mail logo

Wij nodigen uit

Word een founding partner van AlleKunst.nl en neem deel aan een groeiende en flexibel platform. Interesse? Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om een persoonlijk gesprek in te plannen.