Favorieten
Home  > Blogs overzicht  > Werelddag van de Kunst

Werelddag van de Kunst

Werelddag van de Kunst
Eva G Eva G

Art-blogger

Werelddag van de Kunst, een viering om de ontwikkeling, verspreiding en het genot van kunst te bevorderen, werd uitgeroepen tijdens de 40ste sessie van de Algemene Conferentie van UNESCO in 2019.

Kunst als drijfveer achter wereldwijde vrede en vooruitgang

Kunst voedt creativiteit, innovatie en culturele diversiteit voor alle mensen over de hele wereld en speelt een belangrijke rol in het delen van kennis en het stimuleren van nieuwsgierigheid en dialoog. Dit zijn eigenschappen die kunst altijd heeft gehad en altijd zal hebben, zolang we omgevingen blijven ondersteunen waar kunstenaars en artistieke vrijheid worden bevorderd en beschermd. Op deze manier bevordert de ontwikkeling van kunst ook onze mogelijkheden om een vrij en vreedzaam wereld te bereiken.

Bath knr 5878
Zonder titel knr 7596

Werelddag van de Kunst: Een verenigende kracht voor educatie en duurzaamheid

Elk jaar, op 15 april, helpen de vieringen van "World art day" de banden tussen artistieke creaties en de samenleving te versterken, het bewustzijn van de diversiteit van artistieke expressies te vergroten en de bijdrage van kunstenaars aan duurzame ontwikkeling te benadrukken. Het is ook een gelegenheid om de schijnwerpers te richten op kunstonderwijs in scholen, aangezien cultuur de weg kan banen voor inclusief en rechtvaardig onderwijs.

Er is veel te leren, te delen en te vieren op de internationale dag van de kunst, en UNESCO moedigt iedereen aan om deel te nemen via verschillende activiteiten zoals debatten, conferenties, workshops, culturele evenementen, presentaties en tentoonstellingen.

Deze Wereld Kunstdag is een tijdige herinnering dat kunst ons zelfs in de moeilijkste omstandigheden kan verenigen en verbinden. De kracht van kunst om mensen samen te brengen, te inspireren en te helen, is steeds belangrijker geworden tijdens recente conflicten en crises.

World art day

Vier kunst en diversiteit met AlleKunst.nl

Wereld Kunstdag viert de cruciale rol van kunst in het bevorderen van creativiteit, innovatie en culturele diversiteit wereldwijd. Het moedigt iedereen aan om kunst te verkennen en waarderen, een missie die naadloos aansluit bij de visie van AlleKunst.nl. We maken het eenvoudiger dan ooit om toegang te krijgen tot de beste galerieën van Nederland, of je nu specifiek zoekt of je gewoon wilt laten inspireren. Op Wereld Kunstdag biedt AlleKunst.nl een uitgelezen kans om de diversiteit en authenticiteit van kunstwerken te ontdekken. Of je nu een ervaren verzamelaar bent of een nieuwe liefhebber, AlleKunst.nl ondersteunt je ontdekkingstocht door kunst toegankelijk en boeiend te maken, precies wat Wereld Kunstdag beoogt te promoten. Een platform en initiatief van en voor liefhebbers, verbindt de liefde voor kunst met praktische mogelijkheden om deze thuis te brengen.

Meer blogs