Favorieten
Home  > Moderne kunst

Moderne kunst

Moderne kunst: voor liefhebbers van avant-garde tot kubisme

De kunstwereld staat nooit stil. Kunstenaars zijn al sinds jaar en dag op zoek naar vernieuwende manieren om hun gedachten te vangen in hun werk. Een van de meest grensverleggende kunststromingen is zonder twijfel het modernisme. Deze stroming ontstond aan het begin van de twintigste eeuw en eindigde rond 1960. Het is daarom ook niet te verwarren met hedendaagse kunst, want dat is de term voor alle kunst die op dit moment gemaakt wordt. Maar wat maakt kunst wel modern?

Wat is modern art?

In het begin van de twintigste eeuw wilde een groep kunstenaars zich steeds verder afzetten tegen de kunsttradities. Zij noemden zich ook wel de avant-garde, wat 'voorhoede' betekent. Iedere kunstenaar binnen deze stroming had zijn eigen manieren om te experimenteren en te vernieuwen, van het creëren van compleet abstracte kunst tot het maken van surrealistische werken. Er is één ding dat moderne kunst verbindt: alle werken staan verder af van de werkelijkheid en proberen om de grenzen binnen de kunstwereld te verleggen. Het was niet langer het doel om de werkelijkheid zo mooi mogelijk weer te geven in een schilderij, maar om deze juist te vervormen of helemaal niet terug te laten komen in een kunstwerk.

Talloze stromingen en stijlen

De moderne kunststroming is vooral een algemene term. Binnen deze stroming zijn er weer talloze stijlen die kunst net op een andere manier benaderen, zoals:

  • Kubisme: kunst gebaseerd op geometrische vormen, collages en verschuivende standpunten
  • Futurisme: kunst met een focus op vernieuwing, technische ontwikkeling en de toekomst
  • Surrealisme: kunst die rijk is aan fantasie en het onderbewuste blootlegt
  • Dadaïsme: absurdistische kunst, vaak met een mix van poëzie, schilderkunst en andere media

Moderne kunst kopen via AlleKunst.nl

Het is duidelijk dat moderne kunst de verbeelding prikkelt en je anders naar de wereld laat kijken. Dat maakt een schilderij dat groot en modern is de perfecte keuze voor je woonkamer. Het werk garandeert interessante gesprekken en verrast je iedere dag. Wil je graag een modern werk aan je collectie toevoegen? Bij AlleKunst.nl ontdek je moderne schilderijen van de meest uiteenlopende kunstenaars, van originele werken uit de twintigste eeuw tot hedendaagse kunst gebaseerd op moderne concepten. Zo maken wij moderne kunst kopen eenvoudig en toegankelijk voor alle kunstliefhebbers.